Количката е празна


КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МНОГОКРАТНИТЕ ПЕЛЕНИ ТИП ДЖОБ?

Пеленките, които предлагам, са тип "джоб". Пелената има вид и сходен начин на използване като еднократните памперси с няколко разлики:

- Многократните пелени се сменят по-често от еднократните. Тази честа смяна осигурява на бебето по-здрава кожа. В зависимост от възрастта, килограмите на бебчето и предпочитаните вложки, смяната се налага между час и три часа и половина.

- Регулацията на пеленките спрямо възраста на бебето  е със стабилни тик-так копченца, с двойно закопчаване, или с удобна велкро лепенка /за някои модели/.Край на разместените ушички и паднали памперси.

- Многократните пелени тип джоб разполагат с допълнително парче от вътрешната страна, което оформя джобчето. Това парче може да бъде от поларена материя, или т.нар. флийс, или от нежен бамбуков текстил. В това джобче се поставя желаната подложка. Попивната част не е самата пеленка, а подложката. Пеленката пази както дрешките на детето от намокряне, така и дупето му от мократа подложка.

- Многократните пелени са много по-цветни, удобни и щадящи нежната бебешка кожа от еднократните памерси. На пръв поглед изглеждат обемни, но този обем по никакъв начин не затруднява движенията на бебчето /дъщеря ми пролази с 20км. в час на 9 месеца, на годинка ходи уверено и стабилно:)/

- При използване на подложката над джобчето /препоръчвам бамбук,памук, коноп за допир директно до кожата/, детето по-бързо усеща неприятното чувство за мокро дупе, и свиква с използването на гърне.

 

КАК СЕ ПЕРАТ ТЕКСТИЛНИТЕ ПЕЛЕНИ?

Многократните текстилни пеленки се перат в пералня или на ръка - ако ви налегне носталгията или обстоятелствата го налагат:) Могат да се перат с останалите бебешки дрешки, на същата ниска температура /30-40градуса/. Преди пране е добре да се отдели подложката от пеленката, с цел по-добро изпиране. Преди слагането в пералня зацапаните пеленки е добре да се преперат на биде или в мивка, с цел в пералнята да не се трупат замърсители. Също както при детските дрешки, с пелените не се използва омекотител, тъй като остава насловн в материята, и намалява попивната и способност.  Можете да перете с обичайния си перилен препарат, като аз лично препоръчвам течен такъв - изпира на по-ниска температура, и се отмива по добре, не запушва порите на подложките.

Прането по описание на призводител трябва да се извършва на темпертаура от 30 градуса, но никоя от познатите ми ползватели не пере на такава. Няма проблем в дългосрочна перпектива да се пере и на 40 градуса. По-високите градуси на пране /60 и нагоре/ на джобчето могат да деламинират текстила, и след време да почнат да пропускат.

Подложките могат да се перат и на 60 градуса, а памучните - на 90.

Подложките могат да се пускат в сушилна машина, джобовете не е препоръчително поради невъзможността на повечето машини да се програмира температурата на сушене. Ако Вашата машина може да суши на температура до 40 градуса, и пелените могат да се сушат в нея.

УДАЧНИ ЛИ СА МНОГОКРАТНИТЕ ПЕЛЕНИ ЗА ПРИУЧАВАНЕ КЪМ ГЪРНЕ?

Това продължава да е основната причина, поради която хората се насочват към многократните пелени. Дори по време на порастването на Вашето бебе да сте използвали еднократни памперси, можете винаги да редуцирате разходите си по време на махането на памперс.

В зависимост от възрастта на вашето дете, и "успехите", които сте постигнали, мога да Ви препоръчам различни комплекти.

Плюсът на пеленките се крие във възможността да се сложи попиващата вложка над джобчето, и по този начин многократната пелена да се използва като защитни гащички. Така детето се усеща, че се е напишкало, и прави причинно-следствената връзка, без да се налага да сменяте целия тоалет. При използване над джоба можете известно време да сменяте само напоената подложка, и да използвате един джоб, докато не се зацапа.

Пеленките с бамбукова материя от сътрешната страна /бамбукови пеленки/ също държат малко по-мокро на детенцето, и заради това са предпочитани при процеса на отказване.

За ползване над джоба препоръчвам да се използват високопопивните комбинирани подложки с бамбук, коноP, памук. Когато искате да използвате многократната пелена за дълга разходка навън, или за нощен сън, препоръчвам да се ползва с две вложки, като е добре едната да е в джоба, другата - над него за по-висока попивност.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ СРЕЩНЕМ, ЗА ДА ВИДЯ ПЕЛЕНКИТЕ, И ДА НЕ ЗАПЛАЩАМ КУРИЕР ЗА СОФИЯ?

Свържете се с мен по телефона или чрез формата за контакт.

 

КАКВА БРОЙКА ЩЕ МИ Е НЕОБХОДИМА ЗА СПОКОЙНО ЕЖЕДНЕВНО ПОЛЗВАНЕ?

Бройката, и вида до известна степен зависи от големината и "производителността":) на вашето бебче. За мен е абсолютно достатъчен комплект от 12-15 пелени, с 20-тина вложки, за да можете във всеки момент да разполагате със суха пеленка и вложка. При такъв комплект можете да си позволите да перете на два дни, никой не обича ежедневно да се върти около пералнята.

Възможно е, разбира се, пълноценно ползване със 7 пелени, и 10 вложки, ако имате възможност всяка вечер да перете и да сушите пеленките.

За да разберете дали пеленките са удачен вариант за вас и вашето съкровище, можете да вземете и само 3-4 пелени, с 6 вложки. Така ще имате възможност няколко дни да поставяте пеленка през деня, и да видите дали на вас ще ви е комфортно, и дали бебето ще приеме новите си одежди.

 

 

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЕДНОЦВЕТНИТЕ ПЕЛЕНИ И ТЕЗИ С ДЕСЕН?

Едноцветните пеленки са единствено с вътрешна повърхност от полар/флийс. Тази повърхност на джобчето пази сухо на бебешкото дупе, като не позволява течността от мократа подложка да минава в обратната посока.

Многоцветните пеленки могат да са с полар, или с бамбукова върешна част. Бамбуковия текстил е естествен, антиалергенен материал, който обаче държи малко по-мокро до дупето на бебчето. Пеленките с бамбуков текстил са удачни както за новородено с чувствителна кожа /сменят се по-често, за да не му е мокричко/, така и за отказващите пеленка дечица.

 

 

 

КАКВИ СА ПРЕДЛАГАНИТЕ ВЛОЖКИ И КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЯХ?

 

 

- петпластови комбинирани подложк - бамбуков текстил с активен въглен, и микрофибър - Изключително високопопивна подложка, състояща се от два повърхностни нежни пласта бамбуков текстил, и три вътрешни от силно попивен микрофибър. Активният въглен в състава на горния пласт бамбуков текстил действа като филтър за неприятните миризми. Самостоятелно при малки бебенца, или в комплект с  микрофибърна - при по-големи, може да осигури спокойна и суха нощ, или дълга разходка без притеснения. Може да се използва и над джобчето на пеленката, с цел по-рядка смяна на самите гащички /сменя се само подложката/. Съхнат бързо, изключително нежни към бебешката кожа. Вижте подложката тук - http://www.ezbaby.eu/bg-product-details-81.html

нете и да поставите в него.

 

 

КАКВА Е МАТЕРИЯТА НА ПЕЛЕНИТЕ?

Външният слой на пеленката е изработен от термопластичен полиуретан, който е ламиниран фабрично с цел пеленката да не пропусне.

Вътрешната част /джобчето/ може да бъде от два вида материя:

- от мека полиестерна материя /позната и като полар/флийс/. Тази материя задържа течността от напоената подложка по-далеч от бебешката кожа, и така осигурява повече сухота.

- от нежен бамбуков текстил. Популярен заради антиалергенните си качества, както и заради мекотата на материята. Бамбуковият текстил е подходящ както за малки бебчета с чувствителна кожа, така и за прехода на по-големи дечица към гърнето. Като всяка ествествена материя държи малко по-мокро до бебешката кожа, поради това се препоръчва да се сменят по-често при новородени, за да се избегне подсичане от влагата.

Вложките са изработени от различни материи - попивен микрофибър, бамбуков текстил, памук.

 

 

КАКЪВ Е РАЗМЕРЪТ НА ПЕЛЕНИТЕ, ЗА КАКВИ КИЛОГРАМИ СА ПРЕДВИДЕНИ?

По описание на производител, пелените са от 3 до 15килограма. От личния ми опит - 4-16кг.

Пелените се регулират с тик-так копченца както на дълбочина, така и на широчина.

Възможно е ползването им и от новородено, в този случай препоръчвам да се използва бамбукова подложка над джобчето - на новороденото често му се сменя пеленката, можете да сменяте само подложката /докато джобчето не се зацапа/, и подложка над джобчето по-добре уплътнява около крачетата.

 

 

 

Ако имате проблем или въпрос свързан с предлаганите от нас продукти или услуги и не намирате
неговото решение сред изброените по-горе, ще се радваме да се свържете с нас